Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Ο επίλογος μιας εκπληκτικής μέρας για τον "δρόμο των μνημείων "

Φωτογραφία Θάνος Χαρίσης 

Για πρώτη φορά στα δεδομένα της Ακρόπολης Θεσσαλονίκης μεγάλος αριθμός δρομέων άνοιξε τον δρόμο των μνημείων . Ο δρόμος των μνημείων " 2ο Yedi Kule conquest 2016", στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το εντυπωσιακό νούμερο συμμετοχής 59 γυναικών  σταθμίζει την αξία του αγώνα .

Στη Γενική κατηγορία και στους άνδρες, νικητής του αγώνα με χρόνο 0:25:15.797  ήρθε ο Ορέστη Κοσμίδης, με δεύτερο και τρίτο αντίστοιχα στον ίδιο χρόνο 0:25:45.827 ο Γιώργος Αμοιρίδης του Α.Ο Χρυσούπολης  και Παύλος Αποστολίδης του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ. Η ενέργεια του Γ.Αμοιρίδη να περιμένει στον τερματισμό τον Παύλο Αποστολίδη για να τερματίσουν μαζί συγκίνησε και ανέδειξε το αθλητικό πνεύμα των αθλητών μας .

Στην κατηγορία των γυναικών πρώτη τερμάτισε  η Σπυριδούλα Θωμά του MAMALIS IRUN με χρόνο 0:27:30.900 , δεύτερη η Βασιλική Ανανιάδου του Α.Σ ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ σε 0:33:51.654 και Τρίτη η Μελίνα Γιάννη σε  0:35:53.587.

Στην κατηγορία των 16-18 ετών , πρώτος  τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Ορφανίδης με χρόνο 0:29:21.694, δεύτερη η Βασιλική Ανανιάδου του ΑΣ ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ  0:33:51.654 , τρίτος ο Τάσος Δεληγιαννίδης  του ΑΣ ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ σε 0:35:28.430

Στην κατηγορία των 12-15 ετών πρώτος τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπατγίδης με χρόνο 0:32:35.467 , δεύτερος ο Ρολάνδος Λασκαρίδης σε 0:33:53.077 και τρίτος ο Παναγιώτης Μανιάδης σε 0:36:25.774, όλοι αθλητές του ΑΣ ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

Σε μια διαδρομή μέσα στο παραδοσιακό ιστό της Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης, με πέρασμα τα 8 μνημεία ιστορικής αξίας( Γεντί Κουλε, Μονή Βλατάδων,Όσιος Δαυίδ, Βυζαντινά λουτρά,Αγιος Νικόλαος Ορφανών,Ισλαχανέ,Κήποι πασά, Πύργος Αλύσεως) , οι δρομείς μετέφεραν το μήνυμα της διοργάνωσης « τα μνημεία της χώρας να ανοίξουν, για να γίνουν πολυχρηστικοί χώροι εκδηλώσεων»

Οι παράλληλες εκδηλώσεις,  το κυνήγι του θησαυρού με την Φωτεινή Κατσάλη, χοροί παραδοσιακοί από τους Φίλους της φύσης , θεατρική παράσταση με την ομάδα G και μουσική βραδιά με τους Performers quartet, κράτησαν το ενδιαφέρον του κόσμου μέχρι αργά το βράδυ.

Η Βούλα Πατουλίδου με τον Γιάννη Σερβετά τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας και χάρισαν μια ευχάριστη νότα , ενώ μας τίμησαν ιδιαίτερα ο κοσμήτορας Σπύρος Κέλλης , ο συγγραφέας και πολιτικός Κώστας Ζουράρης ,ο αρχιτέκτων Βασίλης Κονιόρδος,   αρχαιολόγοι, καθηγητές, γονείς παιδιών που συμμετείχαν στα δρώμενα, απλοί πολίτες επώνυμοι και ανώνυμοι.

Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετούμε μία ξεχωριστή μέρα
  • "ποιος έχασε απ’ αυτούς που προσπάθησαν για μια ιδέα!
  • "Γκρεμίσαμε την τόση ασχήμια,μήπως και σωθεί η μικρή ομορφιά"
  •   "οι νότες συνάντησαν το φως των αστεριών και γίνανε ζευγάρι,  το φεγγαρόφωτο δεν άφησε στιγμή να του ξεφύγει η μαγική βραδιά!"
  •   "γεννήθηκε  το σήμερα το αύριο γίνεται ιδανικό !"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου